Leer hoe je in Excel het regelnummer kunt tonen met de RIJ-formule

Excel RIJ-formule: Handige tips voor het weergeven van regelnummers

De RIJ-formule in Excel is een handig hulpmiddel om het huidige regelnummer of het regelnummer van een specifieke cel in een werkblad weer te geven. Hoewel het nummer vanzelf verschijnt in het werkblad, kan het soms nuttig zijn om dit in een cel te hebben staan. De RIJ-formule is vooral handig in combinatie met andere formules, zoals ADRES en KOLOM, om celverwijzingen te optimaliseren.

Toepassing:

De syntax van de RIJ-formule is eenvoudig:

=RIJ(verw)

“Verw” is een optionele parameter waar je een celverwijzing kunt invoeren om het regelnummer te achterhalen. Als je deze parameter leeg laat, wordt automatisch het huidige regelnummer weergegeven.

Voorbeeld:

Laten we eens een voorbeeld bekijken waarin we de RIJ-formule gebruiken:

Als je in cel A99 de formule =RIJ() plaatst, geeft Excel als antwoord het nummer “99”. Dit komt omdat de formule de rij van cel A99 opvraagt en weergeeft.

De RIJ-formule is bijzonder handig bij het uitvoeren van complexere functies zoals ADRES en KOLOM. Met behulp van deze formules kun je de celverwijzingen in je werkblad dynamisch aanpassen en ervoor zorgen dat je gegevens altijd up-to-date zijn, zelfs als je rijen toevoegt of verwijdert.

In het kort biedt de RIJ-formule in Excel een eenvoudige en handige manier om regelnummers weer te geven, wat de efficiëntie van je werkbladen verbetert en je helpt om nauwkeuriger te werken met celverwijzingen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *