DBVARP

De formule dbvarp maakt voor een populatie een schatting, van de variantie op basis van een steekproef. Dit gebeurt met behulp van de getallen in een veld (kolom) met records in een lijst of database die voldoen aan de opgegeven voorwaarden.

 

Toepassing

=DBVARP(database, veld, criteria)

  • Database: Het cellenbereik dat de database omvat. Een database is een lijst met gerelateerde informatie waarin rijen met gerelateerde informatie de records vormen en kolommen met gegevens de velden zijn. De eerste rij in de lijst bevat labels voor elke kolom.
  • Veld: Geeft aan welke kolom in de functie wordt gebruikt. Geef het kolomlabel op tussen dubbele aanhalingstekens, bijvoorbeeld “Ouderdom” of “Oogst”, of als een getal (zonder aanhalingstekens) dat de positie van de kolom in de lijst aangeeft: 1 voor de eerste kolom, 2 voor de tweede kolom, enzovoort.
  • Criteria Het cellenbereik dat de opgegeven criteria bevat. U kunt voor het argument criteria elk bereik opgeven, mits dit bereik ten minste één kolomlabel bevat en ten minste één cel bevat onder het kolomlabel waarin de voorwaarde kan worden opgegeven.

 

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te volgen kan je heel makkelijk deze tabel in jouw excel plaatsen.

MeubelHoogteBreedteHoogte
Tafel>10<16
Stoel
MeubelHoogteBreedte
Tafel1814
Stoel1210
Kruk139
Tafel1410
Stoel98
Tafel86

We hebben op het einde deze formule:
=DBVARP(A4:E10;”Breedte”;A1:A3)

Het antwoord is 7,04.

 

 

 

 

Als deze uitleg nuttig was, dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.
Een keer per maand ontvang je de nieuwste berichten in je mailbox.
Klik hier om je in te schrijven!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *