Grafiek maken

Een grafiek toevoegen in Excel is tegenwoordig niet meer zo heel moeilijk. Je kan doormiddel van een aanbevolen grafieken snel eentje maken, maar je kan ook zelf het juiste type opzoeken in de veel verschillende soorten.

 
 

Grafiek maken: Cirkel

Voorbeeldgegevens voor de grafiek

Klik ergens in de tabel en selecteer op het lint het tabblad Invoegen. Hier kan je in het gedeelte Grafieken kiezen voor type die past bij jouw wensen, hier gaan we voor de Cirkel- of ringdiagram en kiezen voor het 2D model Cirkel. Vervolgens wordt de grafiek aangemaakt en al ingevuld, omdat Excel herkent wat de gegevens en labels zijn. Je ziet hier dat de naam Omzet boven de grafiek komt, deze kan je eventueel nog aanpassen door erop te klikken. Je kan de grafiek naar eigen wens aanpassen. In eerste instantie kan je op het Plusje klikken en hier al het een en ander aangeven. De gegevenslabels zijn soms wel handig om te laten weergeven.

Je kan alle lossen elementen, zoals de cirkel, de legenda, de titel, verslepen naar een door jouw gewenste positie.
 
 

Grafiek maken: Kolom

Om het beter te kunnen begrijpen gaan we een kolom grafiek maken.
Voor dit voorbeeld gebruiken we weer dezelfde gegevens.

Klik ergens in de tabel en selecteer op het lint het tabblad Invoegen. Hier kan je in het gedeelte Grafieken kiezen voor type die past bij jouw wensen, hier gaan we voor de Kolom- of staafdiagram. Vervolgens kies je hier voor de 2D kolom, gegroepeerde kolom. Ook hier wordt alles weer goed neergezet omdat Excel de gegevens herkend. Je kan de grafiek naar eigen wens aanpassen. In eerste instantie kan je op het Plusje klikken en hier al het een en ander aangeven. Soms zijn de gegevenslabels en de trendlijn erg handig, maar dit moet je helemaal zelf beslissen.

 
 

 
 
 
 

Op de hoogte blijven?

Als deze uitleg nuttig was, dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.
Een keer per maand ontvang je de nieuwste berichten in je mailbox.
Klik hier om je in te schrijven.
Je kan ons ook volgen op Facebook en Twitter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar