Snel Aanvullen/Flash Fill gebruiken

Een van de opties tegenwoordig die niet veel gebruikt wordt, maar wel makkelijk is, is Snel Aanvullen (in sommige Excel heet dit Flash Fill). Het Nederlands zegt het eigenlijk al, de gegevens worden snel aangevuld.

Je hebt een lijst met gegevens en deze hebben niet allemaal dezelfde opmaak. Woorden beginnen soms wel en soms niet met een hoofdletter, soms staat er een hoofdletter op een willekeurige locatie, met postcode’s heb je ook heel veel mogelijke combinaties met hoofdletters of kleine letters of de lengte, etc.

Dit is natuurlijk veel netter als je dit allemaal op dezelfde manier hebt, maar dit kost enorm veel tijd denk je. Met deze optie heb je dat zo voor elkaar.

Snel Aanvullen/Flash Fill

Om gebruik te maken van deze functie moet je wel een voorbeeld geven aan Excel.
Dit laat ik zien aan de hand van mijn eigen voorbeeld met namen.
Voorbeeld bij het snel aanvullen

Hierbij wil ik dat de naam begint met een hoofdletter en de rest moeten kleine letters zijn, ik geef 2 voorbeelden op. In cel B2 type ik Hans, in cel B3 type ik Jaap. Vervolgens selecteer ik B2:B6 en ga via het lint naar het tabblad Gegevens. Hier klik ik op de knop Snel Aanvullen (in sommige Excel heet dit Flash Fill). Je zal zien dat de overige cellen automatisch op de goede manier worden toegevoegd.
Dit scheelt een hoop werk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *