Vijf meest gebruikte sneltoetsen

Een lijstje met handige sneltoetsen.

Je kunt het gebruik van Excel veel makkelijker maken, en bovendien zorgen dat je sneller erin bent, door het gebruik van deze meest gebruikte sneltoetsen. Bovendien kan je de combinaties die hier genoemd worden niet alleen gebruiken in Excel, maar ook in vele andere programma’s.

Klik hier voor een volledige lijst met sneltoetsen.

5. CTRL + F

Deze snelkeuze toets is nog niet zo heel erg in trek bij het grote publiek, maar als je hem kent gebruik je hem veelvuldig. Deze combinatie opent het scherm Zoeken en Vervangen en dan het tabblad Zoeken. Hiermee kan je snel naar een woord zoeken in je werkblad en ga je daar meteen naartoe.

4. CTRL + S

Deze combinatie zorgt ervoor dat je werkmap opgeslagen wordt. Het is geen opslaan als dus bedenk wel dat je dan niet meer terug kunt naar de vorige versie.

3. CTRL + X

Hiermee kun je iets knippen om op een andere plaats te plakken. Deze optie wordt soms wel is overgeslagen en vervangen door gewoon kopiëren, maar dit is zeker ook een handige optie. Met knippen zorg je ervoor dat het geknipte bereik wordt verwijderd als je het ergens anders plakt, je verplaatst het als het ware.

2. CTRL + V

Na het kopiëren of knippen moet er geplakt worden. Met deze combinatie kun je eenvoudig plakken, of ga je liever met je muis naar bewerken om daar plakken te kiezen? Dit scheelt redelijk veel tijd.

1. CTRL + C

De sneltoets die het meeste gebruikt wordt is CTRL + C. Het is al genoemd, en veel mensen zullen het herkennen, om te kunnen plakken moet je kopiëren. Dit kan doormiddel van deze combinatie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *