KUBUSLID

De formule KUBUSLID geeft, zoals de naam al zegt, een lid (of tupel) van de kubus weer.
Deze formule wordt gebruikt om te controleren of het lid (of de tupel) in de kubus aanwezig is 

Toepassing

=KUBUSLID(verbinding;lid_expressie;[bijschrift])

  • Verbinding: Tekens die de naam van de verbinding met de kubus aangeven.
  • Lid_expressie: Een aantal tekens die een lid weergeeft door middel van een multidimensionale expressie (ook wel MDX). Lid_expressie kan ook een tupel zijn, opgegeven als cellenbereik of matrix.
  • Bijschrift: Dit is niet verplicht. Het geeft een opgegeven bijschrift weer die het originele bijschrift bij de kubus vervangt.

Opmerking

  • Tijdens de berekening geeft de formule de tekst #GEGEVENS_OPHALEN… weer, dit wordt automatisch vervangen door het antwoord, als deze klaar is.
  • Als de formule KUBUSLID een andere kubusformule gebruikt, wordt de MDX-expressie wordt het lid of tupel die weer wordt gegeven gebruikt, en niet de lid of tupel die uit deze formule komt.
  • De foutmelding #NAAM? als resultaat, kan voorkomen doordat de verbinding niet klopt (omdat deze waarschijnlijk niet bestaat), de OLAP-server (Online Analytical Processing-server) niet aanstaat of niet beschikbaar is.
  • De foutmelding #N/B wordt weergegeven als een element van het lid of de tupel ongeldig is. Deze foutmelding treed ook op als de MDX-tekenreeks niet bestaat, als het lid of de tupel ongeldig is, als het een lid bevat met een andere dimensie dan de andere leden of als het resultaat verwijst naar een op sessie gebaseerd object.
  • De foutmelding #WAARDE! wordt weergegeven als lid_expressie langer is dan 255 tekens. Als je lid_expressie wilt gebruiken die meer tekens bevat, dan zet je deze in een aparte cel en laat je lid_expressie hiernaar verwijzen. Cellen in excel hebben een limiet van 32.767 tekens.

Bijvoorbeeld

Omdat de voorbeelden niet veel duidelijkheid scheppen, en dit afhangt van de externe data, heeft het geen zin om hier een voorbeeld te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *